Brunnsborrning

T.A. Brunnsborrning utför borrning för bergvärme, vatten och entreprenad. Vi är certifierade och medlemmar i Branschorganisationen Borrföretagen samt följer Normbrunn-16.

 

 

Oavsett om du vill ha bergvärme eller dricksvatten behöver du borra en brunn. Vi hjälper till med vattenbrunnar, energibrunnar, entreprenadborrning samt renovering av borrade brunnar. Kontakta oss för kostnad.

Vår personal är certifierade brunnsborrare vilket är en garanti för att vi utför ditt uppdrag på ett korrekt och bra sätt. Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel, därför är det viktigt med god vattenkvalitet och en väl fungerande vattenbrunn. I Sverige får över 1 miljon permanentboende och ungefär lika många fritidsboenden sitt dricksvatten från enskilda dricksvatten täkter som exempelvis en egen borrad vattenbrunn.

Energiborrning

Energiborrning

Det är en god investering att borra för bergvärme, en energibrunn är underhållsfri och har en ca livslängd på 50-100 år.

Pumppaket vatten

Pumppaket vatten

Vi levererar den sänkpumpsanläggning som passar just er, i vissa fall har man inte utrymme inne i huset och väljer istället att beställa ett pumphus för pumpanläggningen.

Entreprenadsborrning

Entreprenadsborrning

Vi hjälper större fastighetsägare med en helhetslösning för bergvärme. Borrning kan ske med två borriggar för att uppdraget ska bli klart så snabbt som möjligt.

Hydraulisk tryckning av vattenbrunn

Hydraulisk tryckning av vattenbrunn

Vid hydraulisk tryckning spänns en manschett fast i borrhålet. Därefter pressas vatten under högt tryck, 100-150 bar från en tankbil ner genom manschetten.

Vattenborrning

Vattenbrunn

I Sverige är medeldjupet för vattenbrunnar mellan 70 och 80 meter. Det är dock svårt att veta exakt när man skall träffa på en vattenåder med tillräckligt mycket vatten.

Hydraulisk tryckning av vattenbrunn

Borrning under väg

Om man behöver dra kablar under en större väg kan vi borra horisontellt under vägen.

×

  • Begär offert